Outplacement geeft langdurig zieke werknemers hoop

Relatief veel werknemers krijgen te maken met langdurige ziektes. Dit kan zijn doordat ze de werkdruk niet aankunnen en overspannen raken of last krijgen van lichamelijke klachten. In beide gevallen is dit erg vervelend voor zowel werknemer als werkgever. Soms duurt een ziekte zelfs zolang dat de kans groot is dat een werknemer niet meer terug kan keren in zijn huidige functie. Dit wil echter niet zeggen dat een werknemer thuis moet gaan zitten en maar moet gaan afwachten. Tegenwoordig is er namelijk de mogelijkheid om een outplacementtraject te starten. In dit artikel geven wij u meer informatie over wat outplacement is en wat de voordelen voor zowel werkgever als werknemer zijn. Leest u daarom snel verder.

Werken in een totaal andere functie

Allereerst leggen wij aan u uit wat outplacement is. Bij outplacement gaat u een traject aan waarbij er wordt gekeken of u in een ander bedrijf, vaak in een heel andere functie, toch weer aan de slag kunt gaan. Zo komt het bijvoorbeeld weleens voor dat een administratief medewerker ergens anders werkzaam zal zijn als cateraar. Soms denkt men dat dit re-integratietrajecten zijn, maar re-integratie is weldegelijk iets heel anders dan outplacement. Bij outplacement gaat een werknemer namelijk aan de slag in een totaal andere branche en een andere functie. Het voordeel voor de werknemer is dat deze uiteindelijk toch weer kan gaan werken en zich inzet voor de maatschappij. Het gevoel van ‘nutteloosheid’ zal veel minder zijn bij de werknemer, iets waar veel werknemers die ziek thuis zitten last van hebben. Daarnaast is het voordeel voor de werkgever dat deze veel minder kosten kwijt is dan wanneer een werknemer nog een aantal maanden of zelfs jaren ziek thuis zal zitten. Voor beide kanten is het dus zeker de moeite waard om een outplacementtraject te starten.

Verdiep u eens in de mogelijkheden

Bent u als werkennemer of werkgever geïnteresseerd in outplacement? Neemt u dan eens contact op met een bedrijf dat voor u het outplacementtraject succesvol kan gaan begeleiden!