Cartridge gekocht die niet werkt. Hoe los je dit probleem op?

Net een nieuwe cartridge gekocht, maar werkt deze niet? Dan is dit probleem heel eenvoudig op te lossen. Vaak heeft het te maken met je printer. Door een aantal trucjes uit te voeren, werkt je nieuwe cartridge gelukkig wel.

 

Je printer geeft aan dat de cartridge leeg is

Het je een cartridge gekocht van het huismerk? Dan kan het zijn dat je printer aangeeft dat de printerinkt op is. Een printer meldt dit bericht, omdat je een klooncartridge in de printer hebt geplaatst. In de meeste gevallen kun je dit bericht negeren. De printer drukt namelijk gewoon af, ook met inkt van het huismerk.

 

De printer maakt geen afdruk

Als je nieuwe cartridges in je printer hebt geplaatst, dan kan het zijn dat je printer deze niet direct oppikt. Dit is vooral zo bij printerinkt van een huismerk. Het helpt dan om de printer eerst even te ‘resetten’. Dit doe je door de knipperende button enkele seconden in te drukken. Hierna leest de printer wel dat er een nieuw inktpatroon in het apparaat zit en kun je gewoon documenten afdrukken.

 

De nieuwe cartridge werkt echt niet

Als de printer echt helemaal niets afdrukt, dan zijn de andere cartridges waarschijnlijk ook leeg. Een printer stopt met afdrukken als alle kleureninkt ook helemaal op is. Voordat je een nieuwe cartridge bestelt, is het dan ook een tip om alle inktpatronen te controleren. Zo weet je precies welke kleuren je nodig hebt. Je kunt dan in een keer verschillende goedkope cartridges bestellen. Zo ben je gelijk klaar.

 

Eenvoudig online cartridges kopen

Het kopen van cartridges kun je heel eenvoudig online doen. Er zijn diverse webshops die goede en goedkope printerinkt aanbieden. Een webshop beschikt over een ruim aanbod van inktcartridges van alle bekende printermerken- en modellen. Je vindt hier dus altijd wel een inktpatroon voor je printer. Het voordeel van online cartridges bestellen is dat je hiervoor niet de deur uit hoeft. Je doet het gewoon vanuit je luie stoel, snel en makkelijk. Als je op werkdagen cartridges bestelt, wordt je bestelling de volgende dag vaak al thuisbezorgd door PostNL.